Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Présentation / Представяне

  • : Le blog de Lora Dobréva / Блог на Лора Добрева
  • : Ce blog est classé "littérature" car il n'y avait pas de groupe "religion". Mon but est de publier mes études sur la Bible et la vie chrétienne. Блог, в който публикувам библейски изучавания и статии относно живота на християните.
  • Contact

Profil / Профил

  • Lora Dobréva / Лора Добрева

Amis / Приятели

Recherche / Търсене

Pages / Страници

10 novembre 2016 4 10 /11 /novembre /2016 19:05

От рано тази сутрин слушам и гледам как се променя съотношението на вече известните електорални гласове на изборите в САЩ – ту в полза на Клинтън, ту в полза на Тръмп. Преди това няколко пъти чух възторжени журналисти да задават изключително глупавия, манипулативен въпрос, който дори не може да се нарече риторичен, защото никакъв истински отговор не се съдържа в него и не се подразбира (тъй като не води разсъждаващите към правилния отговор) – Кой ще е новият господар на света (естествено, имайки предвид, кой ще е новият президент на САЩ)?

За хората, които дори в тленните си тела, още тук, на земята, са станали част от Божието Царство, част от тялото (събранието, църквата) на Исус, „новият“ стар господар на света Е и СИ ОСТАВА ДЯВОЛЪТ, ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ САТАНА, ЛУЦИФЕР, БИВШИЯТ ГОСПОДЕН ЗАСЕНЯВАЩ ХЕРУВИМ!!!

"Сега е съдба на този свят; сега КНЯЗЪТ на ТОЗИ СВЯТ ще бъде изхвърлен вън" (Йоан 12:31). "Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде КНЯЗЪТ на [ТОЗИ] СВЯТ. Той няма нищо в Мене" (Йоан 14:30). "...а за съдба, защото КНЯЗЪТ на ТОЯ СВЯТ е осъден.“ (Йоан 16:11).

Разбира се, заблудените непокаяли се грешници не знаят и няма да разберат това. Обаче тези грешници, които служат съзнателно и доброволно в неговата „църква“ и са се клели в него като граждани и поданици на неговото „царство“, знаят много добре, че дяволът все още е владетелят на света!

Преди около 6000 години Бог създаде цялата вселена и ЗЕМЯТА, включително човека, за да я обитава. После подари планетата ни „доброволно“ на Адам и Ева, още преди Ева да бъде оформена като човешко същество - жена и „помощник“ на човека - от едно от ребрата му. „И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.“ (Битие 1:26).

Подаръкът обаче не беше безусловен! Бог каза, че им подарява Земята, за да се грижат за нея така както Той желае и заповядва, а не за да я подаряват или продават на друг. Тъй като те се почувстваха по някакъв начин равни на Него с активното съдействие на сатана, решиха, че могат да я подарят (продадат) на дявола. Така те попаднаха в клопката му: той ги убеди, че Бог ги лъже, че ако не Му се покоряват, ще разберат, че самите те са богове. Така, за да прославят себе си и сатана, Адам и Ева действаха като богове и творци, а не като творения; повярваха на сатана и изпълниха неговата „заповед“ - да живеят както си искат и да не носят отговорност пред никого. Не трябва да забравяме обаче, че Бог не обича да оставя творението си в ръцете на този, на когото не е го е подарил, но го е придобил по някакъв друг, небогоугоден начин!!! Затова Той не разруши веднага Земята, не я отне нито от сатана, нито от човека, но наказа със смърт и тление човека, а сатана дълго преди това беше предопределен за вечната смърт, за ада и за него нямаше спасение!

...И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." (Битие 2:16,17); „... но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.“(Битие 3:3).

Бог обаче трябваше да си върне цялото Творение – човека и всичко, което беше създал за негово ползване и благословение, трябваше да го изтръгне от ръцете на дявола. И ето я ДОБРАТА НОВИНА, която дойде веднага след лошата, че още първият човек съгреши и всички хора се раждат грешници след Адам, НО могат да се спасят, ако се покаят и се върнат отново при Твореца си и истинския си Господар – Бог Отец! Добрата новина и спасението това са живота, делата и заместващата смърт на Божия и Човешки Син Исус Христос.

На някого може да му се стори странно – да се налага да изкупуваш с определена цена и то каква цена – самия Исус Христос - творението си, което е законно твое, защото ти сам си го създал!!! "...защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии]." (1 Коринтяни 6:20) "С цена сте били купени; не ставайте роби на човеци."(1 Коринтяни 7:23)

Засега обаче все още хората са роби на други хора (тоест, на сатана) и не всичко е изцяло е покорено на Христос. Все още дяволът управлява Земята.

...и колко превъзходно велика е силата Му към нас вярващите - сила, която е според действуването на могъщата Негова мощ", с която подействува в Христа, когато Го възкреси от мъртвите и Го тури да седне от дясната Си страна на небесата, далече по-горе от всяко началство и власт, сила и господство и всяко име, с което се именуват, не само в тоя свят, но и в бъдещия. И всичко покори под нозете Му, и постави Го да бъде глава над всичко за църквата" (Ефесяни 1:19-22); „...И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена, защото Бог "е покорил всичко под нозете Му". А когато ще е казал, че всичко е вече покорено, (с явно изключение на Този, Който Му е покорил всичко), когато казвам, ще Му е било покорено всичко, тогава и Сам Синът ще се покори на Този, Който Му е покорил всичко, за да бъде Бог все във все" (1 Кор 15:26-28). Да си припомним:

Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде КНЯЗЪТ на [ТОЗИ] СВЯТ. Той няма нищо в Мене" (Йоан 14:30).

Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай ЧОВЕКОУБИЕЦ, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своето си говори, защото е ЛЪЖЕЦ и на ЛЪЖАТА БАЩА.“ (Йоан 8:44).

Аз съм вратата; през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира. Крадецът влиза само да ОТКРАДНЕ, да ЗАКОЛИ и да ПОГУБИ: Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно. Аз съм добрият пастир; добрият пастир живота си дава за овцете." (Йоан 10:9-11)

Затова не големите и силни икономически, политически и военно държави, не техните съюзи – икономически, политически и военни, техните президенти и премиер министри са господарите на света. Те са инструментите на сатана, който е истинския господар на този греховен свят, чрез които той манипулира, лъже и убива човечеството.

Когато изговаря лъжа, от своето си говори, защото е ЛЪЖЕЦ и на ЛЪЖАТА БАЩА.“

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, както казва Господ!

Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И НЯМА НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете, които са били преди нас. Не се помнят предишните поколения; Нито ще се помнят послешните, бъдещите поколения, Между ония, които ще идат подир. Аз проповедникът бях цар Над Израиля в Ерусалим; И предадох сърцето си да издиря И да изпитам чрез мъдростта Относно всичко що става под небето. Тежък е тоя труд, който Бог е дал на човешките чада За да се трудят в него. Видях всичките дела, що се вършат под слънцето; И, ето, всичко е суета и гонене на вятър. Кривото не може да се изправи; И това, което е недоизпълнено, не може да се брои. Аз се съвещавах със сърцето си и рекох: Ето, станах велик, и съм умножавал мъдростта си Повече от всички, които са били преди мене в Ерусалим; Да! сърцето ми е имало голяма опитност в мъдрост и знание. И предадох сърцето си, за да позная мъдростта, И да позная лудостта и безумието. Познах, че и това е гонене на вятър. Защото в многото мъдрост има много досада; И който увеличава знание увеличава и печал.“ (Еклесиаст 1: 9-18).

 

 

Ноември 2016, Юлия Борисова

Partager cet article
Repost0

commentaires

J
Еклесиаст - вилики слова!!!
Répondre