Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Présentation / Представяне

  • : Le blog de Lora Dobréva / Блог на Лора Добрева
  • : Ce blog est classé "littérature" car il n'y avait pas de groupe "religion". Mon but est de publier mes études sur la Bible et la vie chrétienne. Блог, в който публикувам библейски изучавания и статии относно живота на християните.
  • Contact

Profil / Профил

  • Lora Dobréva / Лора Добрева

Amis / Приятели

Recherche / Търсене

Pages / Страници

13 février 2016 6 13 /02 /février /2016 18:26

Кои сте вие и от къде черпите и притежавате този авторитет (тоест власт), за да си позволявате да оценявате Бог, вашия Творец, говорейки за „епохалната“ среща на двама изявени еретици и богохулници – римския папа и руския патриарх? Кой ви позволява, с каква власт правите това – да давате СВОЯТА оценка за Твореца си? Всъщност вие казвате, че Той лъже, че мрази хората и затова трябва да разчитаме с нашия греховен, земен, бесовски оптимизъм, че нямащи нищо общо с Бога и непокаяли се еретици от всякакви деноминации (християнски – православни, протестанти, католици, съботяни, мормони, последователи на така наречената „църква на сатана“ и нехристиянски – юдеи, мюсюлмани, будисти, кришнари и всякакви други небогоугодни общности от плът), ще спасят света? Същият този свят, който сам Бог е проклел за унищожение?

Кои сте вие да казвате, че срещата на руския „православен“ патриарх и римския (не)православен „католически“ папа (което означава вселенски, на цялата вселена и всички хора, живеещи на земята) „е най–хубавото нещо, което може да се случи на целия християнски свят.“ А защо само на „целия християнски свят“, а не и на целия нехристиянски свят, госпожо Велева? Нали Бог е казал, че всеки може да се спаси като повярва в Христос – в Неговата същност и Неговото дело. Което означава, че всеки човек може да се спаси като се покае, тоест се върне от греховните си пътища (практики) при Бог Отец.

„Срещата не е богословска, а политическа.“ Тогава за какви християнски морални ценности говорите, г-жо Велева, щом срещата не е богословска, а „политическа“? Какво общо има политиката с Бога, с църквата (истинската) и с християнските ценности? От къде възникват тези ценности - от БОГОСЛОВИЕТО или от „светската политика“ на същото това БОГОСЛОВИЕ (тоест, Божието слово)? Скъпа госпожо, май в действителност вашият човешки, бесовски ум е изцяло объркан и главата Ви ражда единствено ХАОС! Какво означава да си „БОГОСЛОВ“? Да цитираш и показваш какви са Божите слова! Божието слово идва първо на „теория“, като Божие учение (по-точно христови, божи ценности, а не преиначени човешки теории и измислици) и после Бог ни показва чрез живота на Христос и повярвалите в Него (за които важи следното: „Съразпнах се с Христа, и сега вече, не аз живея, но Христос живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене. (Галатяни 2:20)) как да живеем според Христовия характер и учение (БОЖИЕТО СЛОВО – от там и богословие).

Как Ви дойде наум, че подобна среща, която е мерзост в Божиите очи, може да бъде най-хубавото нещо за християните? Нима си мислите, че Бог е допуснал да се раздели на две още преди хиляда години ИСТИНСКАТА Негова църква (събранието на святите Му в Христос хора)? Лъжец ли искате да Го изкарате? Как Бог ще раздели църквата, събранието на покаялите се, след като самият Той ги нарича „тяло Христово“? Как, след като сам Бог е постановил при разпъването Му на кръста, дори физическото тяло на Божия и Човешки Син Христос да остане НЕПОКЪТНАТО – цяло и без счупена кост дори? Какво остава тогава за духовното Му тяло, съставено от покаяли се грешници? Единственият отговор в такъв случай е: Така наречената християнска църква и преди, и след „великата схизма“ и взаимното анатемосване не може да е била истинското Христово тяло, на което единствено Христос, а не някакви плътски човеци, е бил глава. Бог никога не е разделял истинските, родените от горе, от Духа християни.

„А по цялата земя се употребяваше един език и един говор. И като потеглюваха човеците към изток, намериха поле в Сенаарската земя, гдето се и заселиха. И рекоха си един на друг: Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо кал. И рекоха: Елате, да си съградим град, даже кула, чийто връх да стига до небето; и да си спечелим име, да не би да се разпръснем по лицето на цялата земя. А Господ слезе да види града и кулата, които градяха човеците. И рече Господ: Ето, едни люде са, и всички говорят един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може вече да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да направят. Елате да слезем, и там да разбъркаме езика им, тъй щото един други да не разбират езика си. Така Господ ги разпръсна от там по лицето на цялата земя; а те престанаха да градят града. За това той се наименува Вавилон, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и от там Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя.“ (Битие 11:1-9)

Както хилядолетия преди това е разделил строителите на вавилонската кула, така по-късно е разделил и така наречената католическа църква, призната за законна от светската власт на император Константин.

И ако сега допусне тази псевдохристиянска плътска църква да се обедини отново, то не е защото трябва да настъпи мир и любов на земята, а за да дойде Антихрист и Бог да изпълни своята воля – да унищожи чрез него цялото човечество и земята, на която то живее.

„...защото китимски кораби ще дойдат против него; по която причина той, огорчен, наново ще се разяри против светия завет, и ще действува по волята си; даже, като се завърне, ще се споразумее с ония, които са оставили светия завет. И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва и ще издигнат МЕРЗОСТТА, която докарва ЗАПУСТЕНИЕ (Данаил 11:30,31).

„А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог. Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това? И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време. Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата. А ние сме длъжни винаги да благодарим на Бога за вас, възлюбени от Господа братя, загдето Бог отначало ви е избрал за спасение чрез освещение на Духа и вярването в истината“. (2 Солунци 2:1-13)

Защо представяте Бога както сатана Го представи пред Ева - като лъжец и човекомразец? Казано е:

„И Господ Бог ЗАПОВЯДА на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, НЕПРЕМЕННО ЩЕ УМРЕШ.“ (Битие 2:16,17)

Сатана каза точно обратното на Божиите думи и така Го представи като лъжец:

„А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли КАЗА БОГ ДА НЕ ЯДЕТЕ ОТ ВСЯКО ДЪРВО в градината?. Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на ДЪРВОТО, което е ВСРЕД ГРАДИНАТА, Бог каза: Да не ядете от НЕГО, нито да се допрете до него, ЗА ДА НЕ УМРЕТЕ. А змията рече на жената: НИКАК НЯМА ДА УМРЕТЕ; (Битие 3:1-4). Единият казва: не яжте, ще умрете, другият – яжте, няма да умрете. Кой лъже? Риторичен въпрос! Бог казва, че всеки, който пророкува за мир там, където е Той е казал, че няма да има мир е лъжепророк и не говори от Негово име.

„Защото от малък до голям Всеки от тях се е предал на сребролюбие, И от пророк до свещеник Всеки постъпва лъжливо. Повърхностно са лекували те раната на людете Ми, Като са казвали: Мир, мир! а пък няма мир“ (Еремия 6:14).

„Не видяхте ли суетни видения и не говорихте ли лъжливи предсказания, когато казвате: Господ рече, при все, че НЕ СЪМ ГОВОРИЛ? Затова, така казва Господ Иеова: Понеже говорихте СУЕТИ и видяхте ЛЪЖИ, затова, ето, Аз съм против вас, казва Господ Иеова. И ръката Ми ще бъде против ПРОРОЦИТЕ, които гледат суети и предсказват лъжи; те не ще бъдат в съвета на людете Ми, нито ще бъдат записани в списъка на Израилевия дом, нито ще влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ Иеова. Понеже, да! понеже измамиха людете Ми като казваха: МИР! А ПЪК НЯМА МИР.“ (Езекиил 13:7-10)

Тогава за какви целувки и прегръдки говорите, госпожо Велева? За какъв мир на света? За какво сдобряване на света със самия себе си? Утвърждаването на гей браковете според Вас не е богословски, а някакъв си „политически“ (каквото и да разбирате под този термин) въпрос. В книгата Откровение на Библията за мир ли се говори или за унищожение? Я да си припомним какво се казва в книгата Римляни на апостол Павел:

„Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда. Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но ИЗВРАТИХА се чрез своите МЪДРУВАНИЯ, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини. Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги ПРЕДАДЕ НА НЕЧИСТОТА, щото да се обезчестят телата им между сами тях, - те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин. Затова Бог ги ПРЕДАДЕ НА СРАМОТНИ СТРАСТИ, като и ЖЕНИТЕ им измениха ЕСТЕСТВЕНОТО употребление на тялото в ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО. Така и МЪЖЕТЕ, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в СТРАСТТА СИ ЕДИН КЪМ ДРУГ, струвайки БЕЗОБРАЗИЕ мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие. И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги ПРЕДАДЕ на развратен ум да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба; шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си, безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви; които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." (Римляни1:18-32).

Ето и още няколко библейски цитата, които са богословски, а не „политически“ въпрос:

„Всеки скотоложник непременно да се умъртви.“ (Изход 22:19).

"С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота. И с никое животно да се не съвъкупиш та да се оскверниш с него, нито жена да застане пред животно, за да се съвъкупи с него; това е мърсота." Левит (18:22,23).

"Ако някой се съвъкупи с животно, той непременно да се умъртви, и животното да убиете. И ако се приближи жена при какво да е животно, за да се съвъкупи с него, да убиеш и жената и животното; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях." (Левит 20:15,16).

"Проклет, който лежи с какво да е животно. И всичките люде да кажат: Амин!" (Второзаконие 27:21). И като си представи човек, че скотоложството е разрешено със закон в християнска Германия и може би е част от християнските морални ценности, за които говорите... Стига, разбира се да не нараняваш животното... Всъщност може би към закона трябва да бъде добавено и това да се пита животното дали иска да прави секс с човек? Как ли ще се осъществи това!?

Сигурно ще се разгневите, че ви питам: Кои сте вие и с какъв авторитет обсъждате неща, които изобщо не разбирате? Ще искате да ми зададете същия въпрос: Коя съм аз, че ви изобличавам и не само подлагам на съмнение вашите безусловни и правилни твърдения, а ги отричам напълно. Пак риторичен въпрос. От цялото есе, които пиша, се излива Божието слово, а не моето жалко, бесовско човешко слово!

Не знам като какви точно се представяте (като християни или не) вие двамата – г-жо Велева и г-н Зюмбюлев, но съм убедена, че голяма част от това, което пиша се отнася и за вас. Още повече, всеизвестно е, че в България всеки разбира от всичко. Включително и от футбол. А сега вече и от религия, вяра, мир... И не само разбира, ами „професионално“ ги практикува за разлика от разбиращите всичко от футбол. Те знаят, говорят, но не играят в професионални футболни отбори!!! Разбиращите от религия и вяра обаче се обявяват за християни и по делата, които вършат! Христос целувал ли е икони, палил ли е свещи, молил ли се е на „светци“ или е бил просто „ЕДНО с ОТЕЦ“? Само искам да ви питам: Наистина ли можете с чиста съвест да се смятате за част от „целия християнски свят“? Християни ли сте? Ако смятате, че сте такива, кой ви го каза, откъде разбрахте? Кога си признахте, че сте грешници (е, не както аз като „фанатик“ както може би бихте ме нарекли, казвам, че съм най-големия грешник на света)? Кой ви лъже и сега, че сте християни? До тук ли стига великата ви човешка мъдрост – да решите, че сте християни само защото сте се родили в „християнска“ държава и сте кръстени като бебета от попове? Кога се покаяхте от греховете си? КОГАТО издавахте все още неосъзнати нечленоразделни звуци, докато чернодрешковци (разбирайте „православни свещеници“) ви заливаха със „светена“ вода по главичките? Кога Бог освети кръста, на който разпъна абсолютно невинния Христос и то заради нашите грехове и за да можем да се спасим благодарение на Него? Как може да си купувате индулгенции, пазарувайки си имена на „светци“, черпейки за именните си дни, принасяйки курбан от животни (ммммм... каква християнска, източноправославна дума!), палейки свещи, молейки се на „богинята“ дева Мария, носейки с гордост на вратовете си като бижу, като украшение оръжието, с което Бог уби Сина си заради нас и то превърнато от перверзното ви съзнание в нещо свято, нещо ценно за човешката алчност - „осветено“ злато? Замислете се макар и само за миг върху божието слово, което казва:

„В ония дни дойде Иоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня, като казваше: Покайте се понеже наближи небесното царство. Защото този беше, за когото се е говорило чрез пророк Исаия, който казва: "Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа, Прави направете пътеките за Него". А тоя Иоан носеше облекло от камилска козина, и кожен пояс около кръста си; а храната му беше акриди и див мед. Тогава излизаха при него Ерусалим, цяла Юдея и цялата Иорданска околност, и се КРЪЩАВАХА от него в реката Иордан, като ИЗПОВЯДВАХА греховете си. А като видя, че мнозина от фарисеите и садукеите идеха да се кръстят от него, рече им: РОЖБИ ЕХИДНИНИ! кой ви предупреди да бягате от идещия гняв? Затова, принасяйте ПЛОДОВЕ ДОСТОЙНИ ЗА ПОКАЯНИЕ; и не мислете да думате: Авраам е нашият баща; защото ви казвам, че Бог може и от тия камъни да въздигне чада на Авраама." (Матей 3:1-9).

И вие не си и помисляйте да казвате: „Християни сме, защото сме родени в християнска държава, защото българският владетел Борис покръсти насила пра-пра-дедите ни.“

С гореспоменатото йоаново кръщение ли се кръстихте (по-точно ви кръстиха вашите родители) като бебета? Защото друго кръщение няма описано в БИБЛИЯТА. А от къде другаде може който и да е черпи знание за Бога и за Неговите учения и постановления? ОТ НИКЪДЕ!!! Всяко друго (лъжливо, псевдо) „знание“ не е от небето, не е от Твореца, а е човешко, земно, бесовско!

Мога да напиша още много неща, но няма смисъл, защото целта ми не е да споря с когото и да е, а само да изоблича с помощта на Святия Божи Дух греха на всички хора (и това е лошата новина за нас, която почти никой не приема като истина за себе си), за да мога да съобщя добрата новина, заради която Бог ме е оставил все още на тази земя. А тя е: „Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.“ (Въпреки че „който не вярва е вече осъден, защото не повярвал в името на Единородния Божий Син.“) (Йоан 3:17, 18)

Partager cet article
Repost0
Published by Lora Dobréva / Лора Добрева