Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Présentation / Представяне

  • : Le blog de Lora Dobréva / Блог на Лора Добрева
  • : Ce blog est classé "littérature" car il n'y avait pas de groupe "religion". Mon but est de publier mes études sur la Bible et la vie chrétienne. Блог, в който публикувам библейски изучавания и статии относно живота на християните.
  • Contact

Profil / Профил

  • Lora Dobréva / Лора Добрева

Amis / Приятели

Recherche / Търсене

Pages / Страници

23 mai 2017 2 23 /05 /mai /2017 19:40

Слушам тази сутрин разговор между двама души в едно телевизионно студио. Разговор, предизвикан за кой ли път от ново масово убийство на хора в името уж на някакви ценности, религии и за доброто на този свят.

Чувам как единият пита защо продължават да се случват такива неща и как другият му отговаря: „Станахме прекалено либерални и на човек вече му е разрешено да върши всичко, само и само да са му защитетени и гарантирани правата и свободите, които сам избира със свободната си воля.“ Цитирам по памет, но смисълът беше такъв.

Ето всъщност част от думите на този от събеседниците:

„Причината е, че Европа и целият свят много са изостанали вече от битката с тероризма и със справянето с тероризма. Много от законите, които ги има в света, вече са неадекватни. Това е Конвенцията за бежанците, това е Дъблинската конвенция, това са други регламенти - европейски, било то местни, национални и така нататък, които не работят. Ние и по принцип Европа и светът нямат ясна политика спрямо тероризма. Как може да се справим с тероризма, след като всеки ден гледаме по телевизията най-различни филми, които са свързани основно с убийства, с насилие ... Да, много либерални сме станали. Даваме една пълна свобода на хората да вярват в какво ли не, да се молят на кой ли не, да изопачават религии. И какво? Само и само: да, ти имаш право и на глас, и на мнение, и на убеждение и така нататък; но това докъде води? Няма никакъв контрол. По джамиите какво се проповядва - никой нищо не знае, по християнските храмове какво се проповядва – никой нищо не знае...“

Всъщност, ако спрем да философстваме „дълбоко и сложно“, ще разберем колко просто Бог е устроил (организирал) живота ни. Най-простото нещо е, че Той не ни е дал СВОБОДНА ВОЛЯ!!!!

Бог ни е създал и ни е дал всичко необходимо, за да ЖИВЕЕМ, а не за да УМРЕМ! Не ни е създал, за да търсим и вършим греха, затъвайки все повече в измислени и измамни сложни философии, които уж ни носят щастие и някакви въображаеми величие, свобода, избор, а всъщност ни водят единствено към вечната смърт! Ние не сме създадени за някаква измислена „свобода“, а за да бъдем подчинени единствено на Неговата воля.

И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, НЕПРЕМЕННО ЩЕ УМРЕШ." (Битие 2:16,17).

За какъв свободен избор говорим, след като тук четем единствено ЗАПОВЕД? Този, който е искал да ни измами, е дяволът. Този, който е искал да има „свободна воля“, за да върши каквото си иска, е бил човекът. Затова е „послушал“ дявола:

А змията рече на жената: Никак няма да умрете" (Битие 3:4). И защо това е така? Защото човекът не е обичал Твореца си; приел е всичко дадено му от Бога, освен любовта която е трябвало да изпитва към Него и която пак от Бога му е дадена. Нима и на най-бунтовния човек не му се струва ненормално, че вместо да обича този, който му е подарил живот, любов и всяко добро, той го мрази, а обича врага си (сатана) и така мрази себе си?

Всяко зло се крие вътре в нас, в нашата същност на бунтовници и грешници, неприели в себе си любовта към Бога, а не във външните съблазни, идващи от сатана и служителите в неговото царство.

Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава. А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст; и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт. Не се заблуждавайте, любезни мои братя." (Яков 1:13-17).

Никой не е решил сам дали да се появи на този свят или не; никой не се е сътворил сам. Тогава за каква свобода, за какъв свещен свободен избор в живота си говорим? Какво сме създали ние, за да можем да кажем, че всеки заслужава това, което има, че имаме свободна воля да избираме как да живеем и какво да искаме? Не сме създали нито ДОБРОТО, нито ЗЛОТО („Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение, или сянка от промяна"). Ние само се ползваме от тях.

На този свят не сме заслужили нищо; всичко ни е подарено; нямаме нито едно право, а само едно ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Казано по-иначе, единственото ни право всъщност е ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Не става въпрос за права или задължения като: да гласуваме, да работим, да се образоваме и какво ли не още. Става въпрос за нашето ПРАВО - ЗАДЪЛЖЕНИЕ да слушаме Бога, да Го обичаме с всичко в нас – мисъл, сърце, душа, сила. Единственият, който има право да ни казва как да живеем, е Бог. Не сатана, не злите духове, не другите хора!

Още при сътворението става ясно, че който слуша Бога, той е ЖИВ и ЩЕ ЖИВЕЕ!!!!!Другите „НЕПРЕМЕННО ЩЕ УМРАТ.“ (Битие 2:16,17). Е, тогава какво да кажем? Може ли един „непременно УМРЯЛ“ човек да бъде ЖИВ и дори да има права, свободи, свещен избор като: да бъде гей или да не бъде, да убива или не, да изневерява или не, да спазва закони (човешки и мерзостни или Божии и святи) или не. Ето затова трябва да помним горепосочените стихове от Битие 2:16,17. Внушаваме си, че решаваме да живеем свободни, а се оказва (и сме напълно наясно с това), че това решение ни убива, умъртвява. Що за абсурд е това? След „избора“ си ставаме МЪРТЪВЦИ, които чрез свят и свободен избор сами са решили как да „ЖИВЕЯТ“ (?!?!?!).

Ще живеем и ще бъдем „свободни“ само ако се покоряваме на Бога, защото Го обичаме. Защо? Защото така няма да има нищо, което да ни затормозява, убива и изморява душите ни и ще живеем спокойно. Няма да имаме съзнание за злото и доброто, мнимата свобода, греха.

И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно.“ (Битие 3:22). Няма да се лъжем, че сме произлезли от маймуните и че сме им наследници.

Статия от сайта на Би Ти Ви за маймуните - наши предци

Ще бъдем само БОГ и НИЕ. Без зло, без сатана, без зли духове; без УЧЕНИЕТО на сатана, който идва при хората само за да ги измами и убие. Няма да се ровим и задълбочаваме в това така наречено учение заради собствената си слабост и за да получим светска слава, като крадем от Божията.

... които не държат това УЧЕНИЕ, и които не са познали дълбоките работи (както те ги наричат) на сатана... “ (Откровение 2:24).

За нещастие ние обаче предпочитаме „МАЙМУНСКИЯ СИ ПРОИЗХОД“, а не Божия. И това е така, защото от самото начало човекът не е обикнал Бога, своя Създател! Отрекли сме се от Всевишния. А защо сме обикнали света, дявола и маймуните? Какво ни дава „доказаният от науката“ маймунски произход? Маймунски избор, маймунска свободна воля и маймунска мъдрост?!

Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;“ (Яков 3:15).

А това, че още първият човек не е обичал Бога (и то още преди да е съгрешил), въпреки че Го е познавал като свой Създател и е знаел, че всичко му е подарено от Него, се потвърждава от самото Божие слово, от Библията. Никъде при създаването на света не е казано: „И човекът обикна и обичаше Бога, своя Баща.“ Това се случва по-късно и то само понякога. Йосиф обичаше Бога, Авраам обичаше Бога... След като Бог започна да ражда отново чрез Духа си, някои от родените преди това по плът хора, които се покайват и Го търсят, тези, които Го обичат стават малко повече и оформят тялото на което сам Господ Исус е глава.

Не бой се, МАЛКО СТАДО, защото Отец ви благоволи да ви даде царството“ (Лука 12:32).

 

Юлия Борисова

 

23 май 2017 година

Partager cet article
Repost0

commentaires